The winners of Blue Stone Awards 2017

 

 

❯ Bekijk blauwe steen in een ander licht:

 

Hoe kunt u op een creatieve manier bepaalde keuzes en uiterlijke kenmerken van blauwe steen, die normaal gezien verworpen worden voor traditionele toepassingen, valoriseren? Carrières du Hainaut heeft hierover een wedstrijd uitgeschreven!


Blauwe Steen uit Henegouwen heeft over de jaren een uitstekende reputatie opgebouwd: zowel de kwaliteit als de extreme zuiverheid karakteriseren dit product en het is de referentie op nationaal en internationaal niveau.

 

Blauwe steen past uitstekend in oneindig veel projecten, of het nu gaat om een architecturale toepassing, interieur design, stedenbouw of tuinarchitectuur.

In de eerste wedstrijd van de Blue Stone Awards werden Belgische en internationale projecten van hoge kwaliteit gerenommeerd die perfect de uitgebreide toepassingsmogelijkheden van Belgische blauwe hardsteen lieten zien en zijn vermogen om harmonieus gecombineerd te worden met andere materialen, afwerkingen en kleuren.

 

Dit jaar willen we u nog verder uitdagen :

 

Schoonheid en perfectie worden vaak met elkaar geassocieerd, maar hoe zit het met onvolmaaktheid?

 

Is het mogelijk om mooie projecten te realiseren met materialen die tijdens de cyclus zijn verworpen vanwege hun onvolmaaktheden zoals aders, witte vlekken, witte aders, hoge densiteit van fossielen, enz.?

 

Wij denken van wel en zijn op zoek naar gerealiseerde projecten of ideeën/concepten die deze onvolmaaktheden integreren, die bepaalde van deze esthetische kenmerken of technische beperkingen benutten.

 

De titel van deze wedstrijd is dan ook ‘Bekijk blauwe Steen in een ander licht...'

Wie kan er deelnemen aan deze wedstrijd?
Architecten, interieurarchitecten, ontwerpers, designers, steenbewerkers en studenten die willen vernieuwen, ontwikkelen en een nieuw gebruik van de steen willen ontwikkelen kunnen deelnemen. Carrières du Hainaut wilt u, ontwerpers die reeds gewerkt hebben met blauwe steen en/of creatieve geesten, prikkelen en uitdagen.

Registratie is afgesloten

 

 

Wij nodigen u uit om deel te nemen in een van de volgende categorieën

Beste realisatie of beste project in de categorie:


  • Object of decoratief element
  • Interieur en design
  • Constructie/bouw
  • Exterieur

 

 

De Blue Stone Awards bekronen ook:

 

  • de beste realisatie in alle categorieën
  • het beste project/concept in alle categorieën

 

De afwerkingen van Carrières du Hainaut