Reglementering


Deelnamecriteria

De Blue Stone Awards 2016-2017 is open voor architecten, interieurarchitecten, landschapsarchitecten, ontwerpers, steenbewerkers en studenten wereldwijd. Gerealiseerde projecten (nieuwe constructies of renovaties en vernieuwingen) maar ook concepten mogen ingediend worden.

De projecten kunnen individueel of in groep uitgevoerd worden, zonder beperking in het aantal teamleden. Wanneer een project in groep werd gerealiseerd dient er een groepsleider vermeld te worden aangezien hij/zij zal uitgenodigd worden op de prijsuitreiking. Het aantal projecten dat iedere deelnemer of groep kan indienen is onbeperkt.

 

Alle projecten dienen blauwe steen als belangrijk component te gebruiken.

 

Categorieën:


  • Object of decoratief element
  • Interieur en design
  • Constructie/bouw
  • Exterieur

   

  De Blue Stone Awards bekronen ook :

   

  • de beste realisatie in alle categorieën
 • het beste project/concept in alle categorieën

 •  

   

Presentatie van het project


1. Taal:
Engels, Frans of Nederlands


2. Grafisch model:
Een grafische presentatie in 2D en/of 3D op maximum 3 (drie) A3 pagina's in één pdf. Maximale bestandsgrootte: 6 MB per project/file. Elk project moet de volgende informatie bevatten: foto's, planimetrie, doorsneden, projectbeschrijving, naam van het project, naam van de architect, bouwdatum, locatie, land. Ook dient de juiste categorie vermeld te worden. (Object of decoratief element, Interieur en design, Constructie/bouw, Exterieur)

N.B.
1. Projecten kunnen simultaan in verschillende categoriëen voorgesteld worden
2. Elke deelnemer kan een onbeperkt aantal projecten indienen
3. Indien de jury het nodig acht of bij twijfel, kunnen de juryleden een project van categorie verplaatsen.

 

Opdat uw project geselecteerd wordt is het noodzakelijk dat u ook volgende elementen meestuurt bij uw inzending:

 • minimaal 3 foto’s in hoge resolutie van de realisatie of concept (van het geheel en in detail)
 • een portretfoto


3. Projectbeschrijving:
De presentatie van de projecten wordt voorgesteld door middel van 2 (twee) A4 pagina's (max. 4 000 karakters). Tevens dient u aan te geven waarom er voor blauwe steen werd gekozen in dit project/concept en het verloop van het concept of de realisatie.


4. Grafische voorstelling van uw deelname :
Gelieve hieronder de voorbeelden in Microsoft Word van het grafisch model A3 en van de beschrijving in A4 formaat te vinden. Gelieve uw project in deze stijl op te maken aub.

Model A3 (grafisch) Grafisch model
Model A4 (beschrijving) Beschrijving

 

Samengevat, hoe uw project indienen:

 1. Registreer u via het online registratieformulier, u ontvangt nadien een email bericht met uw projectnummer. (Ieder project heeft een uniek nummer, indien u meer projecten wenst in te dienen gelieve dit aan te geven bij registratie)
 2. Maak uw voorstel voor deelname klaar
 3. Voeg alle A3 pagina’s samen tot één pdf-bestand. Hetzelfde geldt voor de A4 pagina’s.
 4. Upload de twee bestanden via het online deelnameformulier. In het derde veld (upload other documentation) dient u de 3 foto’s in HD en uw foto in een zip bestand te uploaden.


Registratie is afgesloten

 

 

 

 

Etikettering:
Alle bestanden moeten volgende informatie bevatten:
a. Bovenaan, rechts, de colofon van de selectie
b. Onderaan, rechts, alle additionele gegevens van de deelnemer.

 

Uiterste inzendingsdatum:
De deadline voor het inzenden van projecten is zondag 30 juli 2017 middernacht. De winnaars worden persoonlijk telefonisch of per e-mail gecontacteerd voor 18 augustus 2017.

 
Foto's copyright:
De deelnemer verleent aan Carrières du Hainaut en Archi-Europe het recht de informatie vervat in het geleverde materiaal te reproduceren, te publiceren, bekend te maken, voor te stellen of op andere wijze te verspreiden, ongeacht het hiervoor gebruikte media, met het oog op promotiedoeleinden. Deze machtiging wordt aan de organisatoren van de Blue Stone Awards verleend zonder enige kosten, zonder territoriale grenzen en voor onbepaalde duur.

 

UP

De afwerkingen van Carrières du Hainaut